pátek 31. března 2017

Velryby!

Vlastně si ani nevzpomínáme, proč nás napadly zrovna velryby. Asi protože všechna anglická jména blogů byla už zabraná a tupě neoriginální.  Chtěly jsme něco jiného, něco neokoukaného. Nezapomenutelného, inspirativního a vůbec samá superlativa.
A to nejlepší, co naše choré mozky napadlo, byly velryby. Tehdy nám to přišlo jako super nápad!
Proč? Nevíme.
Ale co víme jistě je, že právě dvě z nich připluly do našich pařátů. A jsou boží!



Takže zaprvé, nikdo nemá představu jak složité je v Česku najít velrybu. No dobře, asi má, myslím, že rybáři s tím mají jisté zkušenosti. Ale my nehledaly živou, jenom krásnou plyšovou, kterou bychom mohly vzít a říct jí: Ty jsi náš maskot. A my tě milujeme!



Z českých hračkářství na hladinu vyplouvaly polochcíplé, neskutečně ošklivé velryby. Jedna plyšová, jedna dřevěná. Jedna napůl plast, napůl plyš, co zpívala  a to fakt nechcete. Na druhou stranu, měli tam moc hezkýho prodavače, ale toho sem si prý domů vzít nemohla. A pak vyplulo hejno kosatek a mračna delfínů. To skutečně nikdo nemá rád velryby? Aspoň trochu?



Záchranné lano přišlo z kontinentu, kde velryby skutečně milují. Tedy asi ne to jak vypadají a jak jsou obecně skvělé, jako spíš jejich tuk a maso... z Asie. Hrozivé hlubiny Aliexpressu vyplavily tolik velryb, že jsme si mohly i vybrat! A vybíraly si celý den, protože jsme se nemohly rozhodnout, ženský no. 


A tady je máme!
Dovolte nám představit Vám naše dva maskoty! Miláčky davů a vítěze v anketě o nejlepší velryby na českých internetech! *virbl*


Zde dominantní samec Pepé.



A zde, ladná kráska všech oceánů Žakelýna, pro cizojazyčné obecenstvo Jackie (to víte, umělecký pseudonym)


Společná fotka do rodinného alba pro budoucí generace velryb:



4 komentáře:

  1. Sehnat velrybu asi není vážně lehké :) Ale výběr maskotů se moc povedl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Velryby jsou vážně suprový nápad, hned co jsem nakoukla na blog jsem si Vás zapamatovala :) Parádní maskoti, rozhodně stálo za to hledat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! :D Jsme rády, že se staly naším poznávacím znakem právě velryby! A že si nás díky nim pamatuješ! :) To je snad lepší než samotní plyšáci! :)))

      Vymazat

Každý komentář, včetně těch negativních, nás potěší, ploutev na to!